6.3 C
Medemblik
26 februari 2021 05:22
Medemblik Actueel.

Archieffoto

Rommelmarkt organisator Mikki: ‘wij hebben ons voor 100% ingezet, maar mensen hebben gewoon maling aan regels’

ONDERDIJK – Rommelmarkt Mikki reageert op alle commotie is ontstaan vanwege de drukte tijdens de afgelopen rommelmarkt op het Nesbosterrein in Onderdijk. Het liep uit de hand toen mensen kriskras door elkaar begonnen te lopen en de auto’s op de Oosterdijk gingen parkeren terwijl daar juist een parkeerverbod geldt.

Joke Dieterman van Mikki zegt in een reactie tegen Medemblik Actueel: ‘Wij hebben het op het terrein wat betreft de markt best wel goed ervaren daar verliep het best wel goed, er waren een paar kleine puntjes wat betreft de route voor de bezoekers die dan vast liepen op een dood punt.

Maar alle begin is moeilijk het was voor ons ook een hele ervaring om dit zo in te delen op een terrein met zoveel verschillende stukjes grond met bomen er tussen om daar ook nog looppaden te creëren met voldoende afstand tussen de bezoekers.

Handhavers en parkeerverboden

Joke Dieterman gaat in op hoe de organisatie het terrein volgens de coronamaatregelen had ingedeeld met linten en bordjes met daarop looprichtingen. Op het terrein liepen ook 6 handhavers rond om toe te zien dat de mensen de 1.5 meter regel handhaafden, maar helaas zegt Joke Dieterman, zijn daar de mensen heel erg nochalant mee omgegaan.  ‘Dat is heel jammer want als dit niet gedaan wordt zeg de gemeente Medemblik dan mogen wij geen markten meer organiseren,’ aldus Dieterman

‘Wij hebben ons voor 100% ingezet om dit evenement te doen slagen met alle Covid regels die daar bij horen om iedereen veilig te kunnen laten markten,’ gaat Joke Dieterman verder. ‘Maar zoals te zien is op de dijk wat betreft het parkeren (terwijl er verboden te parkeren borden staan) ze zetten gewoon de auto’s neer en hebben er maling aan ja en dan is het raak en komt handhaving gemeente ingrijpen wat zeer logisch is want dit is op de openbare weg en wij mogen daar niet bekeuren als organisatie.

Maar dan worden wij daarvoor verantwoordelijk gehouden op de social media net alsof wij de schuldigen zijn maar helaas de mensen moeten zelf deze verantwoording dragen en zich aan de voorschriften houden.

Medemblik beraad zich of de markten door mogen gaan

Het is voor Joke Dieterman een hard gelach als de gemeente beslist dat de twee rommelmarkten die voor de maand augustus op de agenda staan niet door mogen gaan omdat bezoekers zich niet aan de regels willen houden.

‘Samen proberen wij nog wat leuks op te zetten met alle corona veiligheidseisen en hebben hier samen met onze mensen hard aan gewerkt om dit te realiseren en dan wordt je zo afgestraft door allerlei opmerkingen,’ zegt Joke Dieterman.  Het doet Dieterman ook veel pijn dat het zo heeft moeten lopen, maar ze blijft hopen dat de volgende markt op 2 augustus wel door mag gaan, al zal de beveiliging dan wel veel strenger zijn.

Reageren via facebook