Medemblik Actueel.

Algemeen Politiek

PvdA Medemblik wil spitsstrook A7 Hoorn-Noord tot aan Purmerend

MEDEMBLIK – De PvdA-fractie wil samen met de fracties van het CDA, VVD en GemeenteBelangen het college gaan oproepen om aan de slag te gaan om de geplande spitsstrook tussen Hoorn-Noord en Avenhorn door te trekken naar Purmerend-Noord om zo af te zijn van de trechter die nu elke ochtend voo veel ellende zorgt. 

Tom Beuker van de PvdA: ,,Onlangs zijn de plannen gepresenteerd door het rijk wat betreft de A7 en wat schetst onze verbazing? Geen spitsstrook tussen Avenhorn en Purmerend-Noord… Dit resulteert onherroepelijk in een trechter op dit traject. Daarom dienen wij as donderdag een motie in samen met VVD, CDA en Gemeentebelangen.

Hoogfrequent spoor

Beuker wil ook dat de staatssecretaris elke 10 minuten een trein moet laten rijden tussen Hoorn en Alkmaar/Amsterdam. ,,We hebben in West-Friesland ambities geformuleerd in het pact van West-Friesland inzake mobiliteit en leefbaarheid. Door niet dergelijke maatregelen te nemen raken we de boot mis met de Randstad. Actie dus wat ons betreft!,” zegt Tom Beuker.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook