21.5 C
Medemblik
13 augustus 2020 08:21
Medemblik Actueel.

Tjeu Berlijn stapt uit de VVD en begint Hart voor Medemblik

MEDEMBLIK – Het gonsde al een week in de wandelgangen van de politiek in Medemblik, en vandaag kwam dan het hoge woord eruit. Tjeu Berlijn maakt niet langer deel uit van de VVD fractie in de gemeenteraad van Medemblik en begint een eigen partij ‘Hart voor Medemblik.’

Tjeu Berlijn zegt in een interview met Medemblik Actueel: ,,Ik zal blijven knokken voor onze inwoners met mijn eenmansfractie Hart voor Medemblik, geïnspireerd door de ombudspolitiek van Hart voor Den Haag / Groep de Mos. Hart voor Medemblik zal luisteren naar wat mensen nodig hebben en de noden vertalen in politiek beleid. Oplossingsgerichte politiek, zonder het hokjes denken en politiek te plaatsen in liberale, conservatieve, socialistische of religieuze kaders.

VVD: ‘Niet bij met deze stap’

Fractievoorzitter Mark Raat laat in een reactie weten niet blij te zijn met de stap van Tjeu Berlijn en vind het jammer dat hij niet zijn zetel inlevert bij de VVD. ,,Recent heeft Tjeu Berlijn ons te kennen gegeven dat hij zijn lidmaatschap van de landelijke VVD heeft opgezegd en daarom ook onze fractie verlaat. Hij heeft aangegeven dat hij zich niet meer kan verenigen met de landelijke en provinciale koers van de VVD. Wij zien dit zelf niet als een obstakel. Juist omdat wij een lokale fractie zijn met liberale standpunten voor onze gemeente, onafhankelijk van andere afdelingen en gremia in de partij. 

Wij vinden dat er binnen onze fractie altijd in goede harmonie is samengewerkt. Graag hadden we duidelijke signalen van ontevredenheid gehad. Dan hadden we dat kunnen bespreken en samen kunnen zoeken naar een oplossing. Het mocht helaas niet zo zijn. Wij vinden het bovendien zeer jammer dat hij zijn zetel meeneemt en niet teruggeeft aan de kiezers van de VVD.”

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?