Ingrediënten
- 4 el zonnebloemolie
- 1 kg verse krieltjes
- 4 varkensbraadworsten
- 2 witte scharreleieren
- 1 kropsla
- ½ komkommer
- 500 g trostomaat
- 4 el halfvolle slasaus
Instructies
- Verhit 3/4 van de olie in een grote koekenpan en bak de krieltjes met peper en zout in ca. 20 min. op middelhoog vuur goudgeel en gaar. Schep regelmatig om.
- Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de worsten op matig vuur in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
- Kook de eieren in 8 min. bijna hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd in parten.
- Maak ondertussen de salade. Was en droog de sla. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakjes. Snijd de tomaten in partjes. Meng de sla, komkommer en tomaat, besprenkel met de slasaus en verdeel de eiparten erover. Bestrooi met peper.
- Serveer de aardappeltjes met de worst en salade.
© Albert Heijn / Allerhande