Irene Schouten tijdens de inhuldiging in Wervershoof (Foto: HBP Media)

Irene Schouten: “Zonder corona had EasyJet gewoon doorgegaan.”

ANDIJK – In het begin van de coronacrisis liet het zich al aanzien dat EasyJet wel moest stoppen met sponsoring van de ploeg van Irene Schouten en Jorrit Bergsma. De vliegtuigmaatschappij begon in 2018 als hoofdsponsor van de beide wereldkampioenen, maar corona gooide flink roet in het eten. EasyJet besloot deze week per direct te stoppen als hoofdsponsor van trainer Jillert Anema.

Irene Schouten zegt in gesprek met de NOS:  “Zonder corona had EasyJet gewoon doorgegaan. Dit is overmacht. Maar nu kunnen we ook weer verder en op zoek naar een nieuwe sponsor. Al weten we ook dat dat in deze tijd heel moeilijk is.”

Flink inleveren

Door het vertrek van EasyJet als hoofdsponsor is er een groot gat gevallen in het budget van de ploeg en zijn alle trainingskampen geschrapt, daar is nu geen geld voor maar ook hebben de rijders en stafleden flink moeten inleveren aan salaris, volgens de NOS.

“Het is nu alleen maar trainen. Geen skeeler- of wielrenwedstrijden waar ik normaal wel aan de start sta”, aldus Schouten. “Dat is wel wat saai. De eerste skeelerwedstrijden zijn in september, maar dan staan we alweer op het ijs voor het schaatsseizoen.”

Overige sponsor springen bij

De overige sponsor van de marathonploeg van Anema hebben eerder al laten weten dat zij de plek van EasyJet bij de langebaanploeg voorlopig wel willen oppakken maar dat er wel gezocht moet gaan worden naar een nieuwe hoofdsponsor.

Reageren via facebook