Medemblik Actueel.

Archief foto
Schaatsen & skeeleren

Marathonpeleton zucht onder de juk van overheersende Irene Schouten

ANDIJK – Het begint zo langzamerhand een sleur te worden in het marathonschaatsen bij de dames, de ploeg van Irene Schouten die de wedstrijd controleerd, Carien Kleibeuker die de koers hard maakt en Irene Schouten die met haar vlammende eindsprint de zege voor zich op eist.

11 uit 11 is nu de tussenstand in het aantal gereden wedstrijden en gewonnen wedstrijden voor Irene Schouten. In Heerenveen op het ijs van Thialff werd het een ware slachtpartij onder de schaatsters, oorzaak het slechte ijs van de ijstempel waardoor er veel valpartijen waren en zodoende er vrijwel geen aanvallen vanuit het peleton waren.

Het peleton bleeft de 80 ronden ook bij elkaar om met een eindsprint de winnares aan te leveren, al is het na zaterdagavond wel gedaan. Irene Schouten zal de eerst komende marathons niet aanwezig zijn. Ze gaat eerst op trainingskamp naar Tenerife en daarna naar Inzell zodat de andere dames in het peleton nu om de zege kunnen gaan schaatsen.

Whatsapp ons voor tips of een mooie foto of video op 06-22283965 of mail de redactie op redactie@medemblikactueel.nl

Reageer op dit onderwerp

X