Streep door bouwplannen Oosterstraat 82B Benningbroek, teveel haken en ogen

BENNINGBROEK – De gemeente Medemblik gaat de wens van het CDA om in de voormalige fabriek aan de Oosterstraat in Benningbroek appartementen te laten realiseren niet in vervulling brengen, volgens de wethouder zitten er teveel haken en ogen aan.

Zo mogen er volgens de bouwvergunning 3 woningen worden gerealiseerd, op de begane grond zijn nu 2 woningen gerealiseerd en op advies van de wethouder gaat de eigenaar van het pand op de eerste en tweede verdieping een 3e woning realiseren. De overige eigenaren hebben geen probleem met deze optie mits de uitvoering conform wet en regelgeving plaatsvindt.

Maar het grootste knelpunt is de bereikbaarheid van blusvoertuigen, deze is volgens de veiligheidsregio matig tot slecht.  Bij een mogelijke escalatie van een brand is het pand niet bereikbaar voor extra opkomende voertuigen en ook een ambulance kan het pand op dat moment niet bereiken.

Afgelopen 19 mei 2019 adviseerde de veiligheidsregio om geen verdere uitbreiding van het aantal vergunde appartementen toe te staan.

Maar ook is bij verdere uitbreiding extra parkeerruimte nodig en deze is niet aanwezig op het perceel, en voor het aanpassen van de toegangsweg is weer toestemming nodig van de omwonenden in verband met daarop rustende erfdienstbaarheid.. De betrokken partijen hebben aan de gemeente reeds laten weten hier geen medewerking aan te verlenen.

Reageren via facebook