20.1 C
Medemblik
20 mei 2020 18:17
Medemblik Actueel.

Westfriese gemeenten starten pilot inburgering

WESTFRIESLAND – Dat het huidige systeem van inburgeren niet werkt is overduidelijk, de inburgeraars worden niet genoeg gestimuleerd om de Nederlandse taal te leren en zonder goed Nederlands te spreken is de kans op het vinden van een baan moeilijk.

Op 1 januari 2021 gaat de wet inburgering veranderen en de gemeenten in Westfriesland zijn zich daar nu al op aan het voorbereiden. De samenwerkende zeven gemeenten in Westfriesland starten daarom deze maand met een pilot waarvoor zij zijn ingeloot en subsidie krijgen.

In deze pilot gaan de gemeenten in gesprek met de toekomstige bewoners in het asielzoekerscentrum met als doel de inburgeraars zo snel mogelijk mee te laten doen in de samenleving door het zo snel mogelijk te laten volgen van een opleiding en/of gaan werken.

In het vierde kwartaal van 2019 is er een vastgesteld uitvoeringsscenario dat op basis van een haalbaarheidsonderzoek door een onafhankelijk bureau wordt uitgevoerd.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook