Schaatsploeg Irene Schouten raakt per direct hoofdsponsor kwijt door coronacrisis

ANDIJK – Jillert Anema, de trainer van de schaatsploeg waar Andijkse Irene Schouten voor uitkomt, moet op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor nu EasyJet per direct het contract heeft opgezegd. EasyJet heeft zwaar te lijden onder de coronacrisis en ziet geen andere mogelijkheid om de sponsoring voort te zetten.

Het komt niet helemaal als een verrassing, een paar weken geleden liet EasyJet al doorschijnen dat alle onderdelen van het bedrijf onder een vergrootglas zou worden gehouden, en wat niet direct tot de core-bussines behoorde zou worden afgestoten of worden opgeheven.

Irene Schouten zegt tegen het AD. over het stoppen van EasyJet: ,,Ik dacht al toen corona kwam: dit is foute boel, dat ze stoppen is een logisch gevolg van de coronacrisis, bij easyJet balen ze er zelf ook van. Maar ja, het is niet anders. Niemand kan hier iets aan doen. Maar, eh, ja, het maakt wel dat ik nu eigenlijk een marathonrijder ben.

Irene Schouten laat verder weten dat dit nu niet de gemakkelijkste periode is om een sponsor te vinden die voldoende financiële ondersteuning kan geven. ,,We vragen niet de hoofdprijs, zoals een grote ploeg als Jumbo-Visma. En met Jorrit en mij heb je toch twee rijders die er elk WK staan en prijzen halen.

Reageren via facebook