Medemblik Actueel.

Archieffoto
Schaatsen & skeeleren

Irene Schouten ongenaakbaar in wereldbekerfinale massastart

ANDIJK/STAVANGER – Irene Schouten heeft zondag bij de wereldbekerfinale in Stavanger de massastart gewonnen. De 24-jarige marathonschaatsster uit Andijk sloeg in de zestiende en laatste ronde toe in de eindsprint. De rijdster van Team Clafis was op het rechte stuk wereldkampioene Kim Bo-reum uit Zuid-Korea en de Italiaanse Francesca Lollobrigida te snel af. Annouk van der Weijden eindigde als zesde.

Voor Schouten was het haar eerste wereldbekerzege dit seizoen. De oud-wereldkampioene op de massastart beleefde door privé-omstandigheden een zware winter. In het eindklassement van de wereldbeker steeg de onttroonde titelhoudster van de tiende naar de vierde plek. Kim Bo-reum won de wereldbeker.

Reageren via facebook