Medemblik Actueel.

Politiek

Gemeenteraad Medemblik zet bezuinigingen bibliotheek door.

MEDEMBLIK – Dat bleek tijdens de begrotingsvergadering die donderdagavond in het gemeentehuis in Wognum aan de orde was. Ondanks een motie van treurnis van de oppositiepartijen ging de meerderheid van de raad toch akkoord met de door wethouder Fit voorgestelde bezuinigingen.

Door deze bezuinigingen stopt de Bibliotheek met boeken uitlenen aan volwassenen, Siem Zeilemaker van PWF stelde de wethouder nog wel voor om eens te gaan kijken of het niet mogelijk is of de bibliotheek in het oude gemeentehuis kan worden gehuisvest. De wethouder gaf aan wel wat te zien in dit plan en met de de bibliotheek en de eigenaar te zullen gaan praten.

Anja Kapitijn(D66) vindt juist de de West-Friese bibliotheek te duur is voor wat ze doen, Kapitijn is zelf bestuurslid van de bibliotheken in de Noordkop en liet weten dat ze daar met veel minder geld meer doen, “het kan dus wel,” volgens Kapitein.

In 2017 komen de bibliotheken met een basispakket voor gemeenten die weinig bijdragen en een pluspakket voor die gemeenten die wel ruimschoots de knip openen. De plannen van een West-Fries Cultureel Netwerk(WCN) zijn voorlopig weer in de ijskast gezet, in deze WCN zou ook de bibliotheek en het  muziekonderwijs een plekje krijgen.

Reageren via facebook