10.6 C
Medemblik
19 oktober 2020 17:22
Medemblik Actueel.

Foto: Medemblik Actueel

Landbouw Collectief uiteen gevallen, samenwerken met Farmers Defence Force vrijwel onmogelijk

MEDEMBLIK – Eerder was het LTO al uit het Landbouw Collectief gestapt en nu is er dan helemaal een einde gekomen aan de samenwerking van de diverse landbouw organisaties verenigd in het Landbouw Collectief, samenwerken met het Farmers Defence Force bleek een moeizame samenwerking te zijn.

Het zag er allemaal zo geweldig uit toen op dinsdagavond 5 november het unieke verbond werd bekrachtigd tijdens een gezamenlijke vergadering in Nijkerk. Als Landbouw Collectief als 1 front tegen de stikstofplannen van het kabinet strijden maar samen met het Rijk en de provincie naar een oplossing zoeken voor het stikstofprobleem.

Op 8 mei 2020 lieten LTO Nederland, LTO Noord, ZLTO en LLTB in een persbericht weten uit het Landbouw Collectief te stappen, deels vanwege de omstreden uitspraken van de bestuursleden van het Farmers Defence Force.  Direct daarop liet het Landbouw Collectief weten door te gaan maar dan zonder het LTO.

Maar u komt er dus helemaal een einde aan het Landbouw Collectief, in een persbericht, die niet door alle partijen is ondertekend, komt naar voren dat vooral het Farmers Defence Force als oorzaak van het uiteenvallen van het Landbouw Collectief mag worden gezien, de opstelling van het Farmers Defence Force bleek één van de heikele punten te zijn.

Tegen melkvee.nl zegt Sieta van Keimpema, bestuurslid bij het Farmers Defence Force en DDB dat het bericht als een volkomen verrassing kwam, „Eergisteren hebben we als FDF een goed gesprek gehad met een aantal partijen, waarbij we ook naar de toekomst hebben gekeken. Het persbericht van gisteren kwam als een verrassing. Wij begrijpen ook niet dat hier nu voor gekozen wordt.”

De partijen die het persbericht hebben ondertekend blijven wel samenwerken, iets waar van Keimpema weinig van verwacht, ‘dit is gewoon het afstoffen van een oude vakbondsoverleg, wat nooit iets heeft opgeleverd,’ aldus van Keimpema.

Reageren via facebook