Spirit neemt jeugdhulp organisatie Lijn5 over

MEDEMBLIK – Lijn5 brengt kinderen, jongeren en jongvolwassenen die hulp nodig hebben een halte verder in hun leven. Bij Lijn5 kunnen jongeren met én zonder licht verstandelijke beperking rekenen op een goede aansluiting. Lijn5 is in 2008 ontstaan uit een fusie van de instellingen Amstelduin in Noord-Holland, OPL en Meerwijck in Utrecht, en Nové en Woldyne in Gelderland.

Stichting De Opbouw, de moederorganisatie van Lijn5, heeft afgelopen september 2019 laten weten op zoek te gaan naar een overname kandidaat voor Lijn5, deze is gevonden in de vorm van Spirit, die ook in onze regio al jeugdhulp aanbiedt.

Spirit Jeugdhulp werkt nauw samen met De Bascule, academisch centrum voor jeugd en kinderpsychiatrie. Naar verwachting mondt deze samenwerking in de zomer van 2020 uit tot een fusie. De nieuwe jeugdhulpaanbieder die het totale spectrum van ambulante opvoedondersteuning tot klinische hoog complexe psychiatrische zorg kan bieden krijgt dan de naam Levvel.

De overname van Lijn5 door Spirit is nog niet definitief. De Nederlandse Zorgautoriteit beoordeelt de overname. Zonder verdere bezwaren wordt de overname per 1 april 2020 daadwerkelijk bekrachtigd. In de periode tot 1 april moeten verschillende zaken geregeld worden. Bijvoorbeeld het omzetten van de overeenkomst met Lijn5 naar Spirit. Dit wordt de komende tijd samen met alle betrokken partijen opgepakt.

Wanneer de overname bekrachtigd wordt, is de continuïteit van hulp voor jeugdigen en gezinnen die ondersteuning ontvangen bij Lijn5 geborgd. Spirit neemt het personeel van Lijn5 over waardoor gezinnen die hulp ontvangen zo weinig mogelijk van de overname merken.

Reageren via facebook