9.3 C
Medemblik
27 oktober 2020 04:24
Medemblik Actueel.

Leerkrachten leggen op 6 november het werk neer

MEDEMBLIK – De AOb en de andere onderwijsbonden roepen op tot een landelijke staking. Het leraren- en schoolleiderstekort is zo groot dat dagelijks klassen naar huis worden gestuurd. Vandaag werd zelfs bekend dat een school in Amsterdam – permanent – moet sluiten. Ook in het voortgezet onderwijs loopt het docententekort op, schrijft het OAB op haar website.

‘Nu is het: er op of er onder’

“Leerlingen komen te kort als ze niet de aandacht krijgen die ze verdienen”, zegt AOb-voorzitter Liesbeth Verheggen. “We hebben echt veel meer collega’s nodig. En om dat te bereiken moet het werk weer aantrekkelijk worden.”

Noodpakket

Vlak voor de zomer eisten de vakbonden en werkgevers al een noodpakket ruim 420 miljoen euro voor het primair- en voortgezet onderwijs. Dat was een eerste stap naar een brede investering in het hele onderwijs, dus ook voor mbo en hoger onderwijs. Tijdens de algemene politieke beschouwingen werd echter duidelijk dat dit kabinet niet wil investeren in onderwijs.

Sluiten

“Om een duidelijk signaal aan de politiek af te geven gaan we demonstreren we op 6 november, wanneer de onderwijsbegroting wordt behandeld in de Tweede Kamer”, zegt Verheggen. Dat is dit jaar de laatste kans om extra geld voor het onderwijs los te krijgen. “Het is er op of er onder, en negentig procent van onze leden geeft aan te willen staken. Laten we massaal het werk neerleggen om te zorgen dat het onderwijs en de leerlingen krijgen wat ze verdienen. Voordat er nog méér scholen moeten sluiten.”

Ook de Algemene Vereniging van Schoolleiders roept haar leden op tot staking. En de werkgeversorganisaties PO-Raad en VO-raad laten weten begrip te hebben voor het doel van de actie.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook