Medemblik Actueel.

De raadleden van het CDA samen met bewoners van 1 van de gerenoveerde en verduurzaamde woningen (Foto CDA Heerhugowaard)
De raadleden van het CDA samen met bewoners van 1 van de gerenoveerde en verduurzaamde woningen (Foto CDA Heerhugowaard)
Politiek

CDA Heerhugowaard samen met TK-lid Agnes Mulder op bezoek bij Woonwaard

HEERHUGOWAARD – De raadsleden van het CDA in Heerhugowaard zijn donderdag samen met Tweede Kamerlid Agnes Mulder en de fractievoorzitter van het CDA in de Provinciale Staten op bezoek gegaan bij Woonwaard. 

Toen vier jaar geleden het besluit viel dat Woonwaard gaat verduurzamen en de ruim 14.500 woningen gaat aanpakken zijn in samenwerking met Dura Vermeer, ASN Bank en Alliander op dit moment al 400 woningen aangepakt en verduurzaamd.

Bewapend met een warmtepomp en een goede dosis zonnepanelen worden de huizen aangepakt. Met aan de voorzijde en achterzijde een nieuwe gevel die tegen de bestaande gevel word geplaatst en een nieuw dak op het bestaande dak. Met als resultaat 0 op de meter! En een veel beter binnenklimaat, aldus een van de bewoners die vandaag vol enthousiasme zijn huis liet zien.

Het CDA laat dan ook weten dat het een bewonderenswaardig initiatief is en hoe fantastisch het is dat verschillende partijen zo goed kunnen samenwerken en hun verantwoording nemen in de verduurzaming van het huizenbestand. Voor 2050 moeten alle 14.500 woningen de ‘0’ op de meter hebben en niet alleen dat, op dit moment wordt er hard gewerkt aan een constructie waarbij ook de koopwoningen die tussen de huurwoningen staan ook verduurzaamd kunnen worden.

Reageren via facebook