Oefen de auto theorie online om direct je examen te halen

Je gaat elke dag uit huis en ziet zoveel mensen die met de auto hun weg vervolgen, je denkt eraan om ook die rijbewijs te halen. Dat kan heel makkelijk, de stappen naar een rijbewijs zijn niet moeilijk. Om een rijbewijs te halen schrijf je je in bij een rijschool voor het volgen van de lessen, check medemblikactueel. Rijlessen in Medemblik zijn spotgoedkoop. De lessen bestaan uit een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte. Het theoriegedeelte kan je zelfs online volgen, zo makkelijk is het. En auto theorie oefenen kan je ook online, op Theorieexamenoefenen.net wordt je stap voor stap begeleidt in het theoriegedeelte.

Het theoriegedeelte bestaat in principe uit drie hoofdonderdelen, deze moet je goed onder de knie hebben om het examen met succes af te ronden. De drie hoofdonderdelen zijn kennis, inzicht en gevaarherkenning. Bij kennis leer je alles over verkeersregels en verkeersborden, bij inzicht wordt jou bijgebracht hoe je verkeerssituaties moet beoordelen en besluiten moet nemen. Bij gevaarherkenning gaat het om vaart verminderen, remmen of niks doen in principe. Als je een gevaarlijke situatie in het verkeer opmerkt hoe handel je dan, dat wordt getoetst bij gevaarherkenning. Een theorie-examen certificaat is anderhalf jaar geldig, als je het praktijkgedeelte niet succesvol kan afronden binnen die tijd moet je het theorie-examen opnieuw doen.

Tijdens het examen krijg je in totaal vijfenzestig vragen verdeeld over de hoofdonderdelen. Voor kennis krijg je tien vragen, voor inzicht krijg je in totaal achtentwintig vragen en voor gevaarherkenning krijg je in totaal vijfentwintig vragen. In totaal moet je achtentwintig vragen goed hebben om het examen met succes af te ronden. Dit is echter niet zo simpel, je moet namelijk voor kennis tenminste tien vragen goed hebben, voor inzicht moet je tenminste vijfentwintig vragen goed hebben en voor gevaarherkenning tenminste dertien vragen goed hebben. Haal je de minimale goede antwoorden per onderdeel niet, dan ben je niet geslaagd, ook al heb je achtenveertig vragen in totaal goed.

Alvorens je begint met de opleiding is het handig om een gezondheidsverklaring van de CBR in te vullen, aan de hand van je antwoorden bepalen zij of je geschikt bent om deel te nemen aan het verkeer. Pas met hun goedkeuring kan je deelnemen aan het rijexamen. Voor het aanvragen van een datum voor je theorie-examen vul je met je de DigiD het aanvraagformulier op CBR in. Zij contacten je met een registratienummer en datum, je kan je dan aanmelden op de aangegeven datum. Neem je identiteitskaart en je registratienummer mee, op CBR wordt je verder begeleidt.

Reageren via facebook