15.8 C
Medemblik
27 september 2020 10:08
Medemblik Actueel.

Ina Broekhuizen, voorzitter van De Cromme Leeck overhandigt het eerste exemplaar van het jaarboek 2020 aan Peter en Marry Kool. (Foto: Han Staal)

Eerste jaarboek Cromme Leeck voor Marry en Peter Kool

WOGNUM – Het wordt een rustige zomer bij het Huis van Oud aan de Grote Zomerdijk in Wognum. Dit jaar blijft het museum, dat eigendom is van de Historische Stichting De Cromme Leeck, gesloten in verband met de coronamaatregelen. Er wordt dus geen tentoonstelling ingericht en er kunnen geen jaarboeken worden afgehaald. De tentoonstelling 75 jaar vrijheid in Westfriesland zal in 2021 worden gehouden.

De nieuwe jaarboeken van De Cromme Leeck worden binnenkort bij de donateurs thuisbezorgd of naar hen opgestuurd.

Eerste jaarboek

Het eerste exemplaar van het jaarboek 2020 zou tijdens de donateursavond op vrijdag 24 april worden overhandigd aan Peter en Marry Kool uit Nibbixwoud. Eind december 2019 sloten zij na 32 jaar de deuren van hun bakkerszaak aan de Dorpsstraat. In het jaarboek staat een fotocollage over Peter en Marry en bovendien liet De Cromme Leeck een film maken van hun werkzaamheden.

De donateursavond werd afgelast maar toch is het eerste jaarboek uitgereikt. Dat gebeurde op een zonnige middag op gepaste afstand bij Peter en Marry in de tuin. Al snel waren Peter en Marry verdiept in het boek. De film over de bakkerij zal op een later tijdstip worden vertoond.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?