Medemblik Actueel.

11 dode jonge ganzen en 2 zwaargewond door een idioot in en auto. (Foto: Silvano Rosenberg)
Algemeen

Politie zoekt getuigen van aanslag op ganzen Onderdijk

ONDERDIJK – De politie zou graag onderzoek doen naar de dood van een ganzenfamilie in Onderdijk, die gisteren op de Dirk Bijvoetweg volgens een omstander moedwillig werd aangereden. Daarvoor heeft de politie een getuigenverklaring nodig, of een melding van mensen die iets van de aanrijding hebben meegekregen.

Elf ganzen waren op slag dood. De twee telgen die de aanrijding wel overleefden, waren zo zwaar gewond dat besloten is de beestjes in te laten slapen.  

“Je weet niet wat je ziet”, vertelt Maaike Horst van de dierenambulance over het bloederige tafereel aan NH Nieuws. “Je ziet overal gansjes liggen. Uit elkaar. Kapot. Ik heb er geen woorden voor.” 

Lees ook: Automobilist richt bloedbad aan in Onderdijk

Volgens Horst kan er geen sprake zijn van een ongeluk. “Er is moedwillig hard op de ganzen ingereden, aangezien de ingewanden buiten de beestjes lagen en de beestjes over het hele wegdek verspreid lagen.”

Een oudere man zou de betreffende auto hebben gezien, vertelt Horst. “En hij heeft gehoord dat hij extra gas heeft bijgegeven. Die meneer was zo ontdaan, volgens mij hebben ze hem nog niet gevonden.”

Aangifte
De politie laat weten dat de betreffende man zich nog niet heeft gemeld, maar raadt hem aan alsnog aangifte van dierenmishandeling te doen. Alleen dan kan de politie onderzoeken of de automobilist het bloedbad al dan niet moedwillig heeft aangericht. 

Ook andere mensen die de auto hebben zien rijden of getuige zijn geweest van de aanrijding, wordt verzocht zich te melden bij de politie. 

Reageren via facebook