12.3 C
Medemblik
25 mei 2020 08:29
Medemblik Actueel.

Foto aangeleverd

Westfriesland/SEW verliest derby tegen VZV

WOGNUM – It’s derby time! Zaterdagavond kwam buurtclub VZV op visite. Onderlingen wedstrijden zijn altijd spannend en brengen een extra beleving mee. De sporthal was goed gevuld en de sfeer zat er goed in.

Een verslag van Westfriesland/SEW

SEW begon de wedstrijd fel en gretig. Ze pakte dan ook brutaal een 3-1 voorsprong. VZV had moeite met scoren mede door de sterke keepende Myrthe, maar konden wel de nodige keren door de verdediging glippen. Dit leverde enkele tijdstraffen en penalty’s tegen op. Niettemin bleef het aanvallend goed bij SEW draaien. Mede door de mooie afstandschoten van Sarah, de bewegelijkheid van Joyce en Anneke en de snelle omschakeling van Riejanne bleef SEW aan de scorende hand en liep uit naar een stand van 13-6. VZV geeft zich echter niet gewonnen en komen voor rust terug tot 13-10.

De tweede helft komt VZV sterker uit de kleedkamer. Zij buigen de stand na een kwartier spelen terug naar 16-16. Vanaf dit moment start een gelijke strijd waarin VZV wel steeds een voorsprong pakt. Met nog 30 seconden te spelen staat er een score van 21-22 op het bord. SEW gaat man to man spelen en veroverd de bal. Helaas wordt het laatste schot gekeerd en zet VZV de eindstand op 21-23 door nog te scoren via een break-out.

Helaas geen punten voor SEW, maar wij kunnen terugkijken op een mooie derby waarin SEW met name de eerste helft mooi handbalspel en vechtlust heeft laten zien.

Reageren via facebook