Weerbericht Medemblik: zeer zonnig maar frisjes door de vrij krachtige wind

MEDEMBLIK – Een hogedrukgebied bevindt zich vrijwel stationair met de kern boven Noorwegen. Een vrij krachtige oostelijke tot zuidoostelijke stroming voert heldere, droge continentaal polaire lucht aan. Tot en met het einde van de week bevinden we ons onder invloed van een hogedrukgebied dat van Scandinavië naar de noordoostelijke Atlantische Oceaan trekt. Boven Scandinavië en de noordoostelijke Atlantische Oceaan vormt zich dan noordwestelijke hoogtestroming waarin kortgolvige storingen zuidoostwaarts trekken.

Voor vandaag houdt dit in dat wij wederom een zeer zonnige dag voor de boeg hebben, voor mensen met zonnepanelen is het genieten geblazen, maar de vrij krachtige tot krachtige wind uit het oosten maakt het voor het gevoel een stuk kouder dan de 17 graden die het vanmiddag gaat worden. In de nacht naar woensdag daalt het kwik naar een graad of 10.

Woensdag en donderdag zijn wederom zeer zonnige dagen en met 19 graden in de middag ligt de temperatuur ruim boven normaal, alleen staat er nog steeds die vrij krachtige tot krachtige oostelijke wind waardoor het een stuk frisser voelt.