Weerbericht Medemblik: een stralend zonnige woensdag, maar denk om de regels

MEDEMBLIK – Wederom gaan wederom een stralende dag voor de boeg, veel zon, een temperatuur die ook bij ons oploopt tot 18 á 19 graden maar lokaal kan de 20 graden worden aangetikt. De wind is vrijwel weggevallen en waait uit het zuiden. In de nacht naar donderdag daalt het kwik naar een graad of 8 en draait de wind naar het noordoosten en komt er bewolking onze kant op.

Door de noordoostelijke wind is er een aanvoer van minder warme lucht, de temperatuur blijft steken bij een graad of 15. De wind blijft zwak van kracht en voert bewolking met zich mee naar onze regio.

Na donderdag krijgen wij te maken met een hogedrukgebied met het centrum boven de Noordzee, met een oostelijke stroming wordt droge en vrij warme lucht aangevoerd. Op zaterdag beweegt het hoog oostwaarts en een zwak frontaal systeem boven de Britse Eilanden komt geleidelijk dichterbij. De stroming draait naar zuidelijke richtingen en wordt er nog wat warmere lucht aangevoerd.

Op zondag beweegt een laag over het westen van de Britse Eilanden zuidwaarts terwijl een ander laag over Scandinavië oostwaarts beweegt. In onze omgeving staat dan een zwakke zuidwestelijke stroming met aanvoer van nog steeds warme maar wel iets vochtigere lucht. Restanten van een oud frontaal systeem lijken ons land in de nacht naar maandag en maandagochtend van west naar zuidoost te passeren.

Op zondag zien we tevens een nieuw hogedrukgebied tot ontwikkeling komen bij IJsland, welke volgende week geleidelijk via onze omgeving richting Zuid-Europa beweegt. Aan de oostflank van dit hoog stroomt maandag met een noordelijke wind maritiem polaire lucht over onze omgeving uit. Wanneer het centrum van het hoog onze omgeving is gepasseerd wordt de stroming weer aflandig en kan de lucht weer opwarmen.

Reageren via facebook