Burgemeester Frank Streng: ‘Een burgervader in crisistijd’

MEDEMBLIK – Het coronavirus is ook van invloed op het leven van Frank Streng, burgemeester van de gemeente Medemblik. Zowel op werk- als privégebied zijn er ook voor de burgervader een aantal zaken veranderd. Medemblik Actueel ging hierover in gesprek met Frank Streng.

Sinds COVID-19 de kop op heeft gestoken, zijn onze levens veranderd. Behoorlijk veranderd. We moeten ons houden aan bepaalde regels waarbij we onder andere 1,5 meter afstand van elkaar moeten houden, horecagelegenheden zijn gesloten en de aankomende tijd vinden er geen evenementen plaats. Veel mensen en bedrijven worden hard getroffen door het virus.

Deze veranderingen gaan ook de burgervader niet in de koude kleren zitten. ‘De dans in de supermarkt’ vindt Frank Streng maar bijzonder en ook hijzelf werkt voornamelijk vanuit huis. De burgemeester benadrukt dat hij vindt dat de regels in zijn gemeente erg goed worden nageleefd.

Ook roept hij mensen op om dit weekend thuis te blijven. ‘Ga eitjes beschilderen en verstop deze in huis.’ Pasen zal dit jaar anders zijn.

Reageren via facebook