Coronavirus update gemeente Medemblik: Aantal patiënten in het ziekenhuis blijft stabiel

MEDEMBLIK – Het aantal patiënten die besmet zijn het het coronavirus en zijn opgenomen in het ziekenhuis blijft stabiel op 10, wel zijn er de afgelopen dagen meer mensen overleden aan corona die niet in het ziekenhuis zijn opgenomen, het exacte aantal wordt niet gegeven door het RIVM.

Het werkelijke aantal mensen die besmet zijn met het coronavirus ligt vele malen hoger dan opgegeven, dit komt omdat niet iedereen met een mogelijke besmetting wordt getest op corona.

Overzicht Nederland

  • Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 7.427 (+292)
  • Het totaal aantal gemelde overleden patiënten: 2.101 (+234)
  • Het totaal aantal positief geteste patiënten: 19.580 (+777)

Vandaag zijn er 292 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld. Er zijn 234 personen als overleden gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden.

Op de dinsdagen is het aantal meldingen de afgelopen periode consequent het hoogste van de week. Dat is te verklaren doordat veel van de sterfgevallen en opnames op vrijdag, zaterdag en zondag op maandag administratief worden verwerkt en gerapporteerd.

Reageren via facebook