Geslaagde testdag voor in teststraat voor zorgmedewerkers

WEST-FRIESLAND – Vandaag ging de teststraat van GGD Hollands Noorden voor zorgmedewerkers buiten ziekenhuizen open. In een paar dagen heeft de GGD de teststraat operationeel gemaakt. In de ochtend werd de teststraat nog opgebouwd om hem in de middag al te gebruiken.

Dit is gelukt door de hulp van onder andere brandweer, veiligheidsregio en AlkmaarSport, die de locatie beschikbaar heeft gesteld. Daarnaast zijn er nog veel andere betrokken organisatie die bijgedragen hebben aan het opstarten van de teststraat.

Op de eerste dag in de teststraat zijn ongeveer 40 zorgmedewerkers getest, die door hun werkgever zijn aangemeld. De testen werden uitgevoerd door GGD-medewerkers bij zorgmedewerkers van verpleeg-, verzorgingstehuizen en thuiszorg.

De test werd uitgevoerd door een monster uit neus en keel af te nemen. De resultaten zijn over het algemeen binnen 24-48 uur bekend en worden teruggekoppeld via de zorginstellingen. Andere zorgkoepels buiten het ziekenhuis zijn vanmiddag ook uitgenodigd om zorgmedewerkers aan te melden.

Reageren via facebook