Medemblik Actueel.

Minister stelt uitbreiding Luchthaven Lelystad met zeker een jaar uit

MEDEMBLIK – Minister Cora van Nieuwenhuizen gaat vandaag bekendmaken dat zij de uitbreiding van Luchthaven Lelystad met zeker 1 jaar zal gaan uitstellen om zo eerst meer informatie te kunnen vergaren en te onderzoeken over de toenemde geluidsoverlast voor de inwoners van West-Friesland.

Luchthaven Lelystad stond op de agenda om per april 2019 als chartervliegveld van Schiphol te gaan worden om zo Schiphol te kunnen ontlasten en Schiphol zo de kans te geven verder uit te breiden kwa aantal lijnvluchten.

De inwoners van West-Friesland zijn van mening dat er in het milieueffectrapport fouten zijn gemaakt waardoor actiegroepen tot in de Tweede Kamer hebben gepleit voor eerst een nieuw rapport. Vandaag is in de Tweede Kamer het debat over Luchthaven Schiphol en de uitbreiding van het vliegveld.

Reageren via facebook