20.1 C
Medemblik
20 mei 2020 19:13
Medemblik Actueel.

PWF laaiend over te hoge salaris nieuwe HVC directeur

MEDEMBLIK – De nieuwe directeur van HVC mag ondanks dat de vier gemeenten in het noorden van de provincie stevig verzet hebben geboden toch een salaris krijgen van ruim boven de Balkenende norm van 181.000 euro.

Dion van Steensel gaat straks bijna 200.000 euro verdienen meldt het NHD. Afgevaardigen van Hollands Kroon,Schagen,Den Helder en Texel en het afvalschap Ijmond-Zaandstreek hebben alle geprobeerd om dit salaris tegen te houden maar dit was niet voldoende om het besluit tegen te houden.

Lees ook: Grootgeldverdienende directeur HVC stapt op

Siem Zeilemaker(PWF) is laaiend en zegt tegen Medemblik Actueel: ” Wat we wel weten dat het absoluut niet naar de zin is van Progressief West-Friesland en waarschijnlijk de meerderheid van de raad van Medemblik. Wethouder Tigges had nog zo gezegd dat hij in het CAW(de samenwerking van 7 WFgemeenten binnen de HVC) absoluut niet accoord zou gaan met een salaris boven het maximum van de Wet Normering Topinkomens. En toch gebeurt het weer.

PWF heeft in november nog voorgesteld in de raad om de HVC een gele kaart te geven voor allerlei zaken die daar niet goed gaan, zoals de stank van de vuilstort in de Wieringermeer, de te hoge tarieven, terwijl we steeds meer zelf moeten scheiden en ook vanwege het topsalaris van de directeur. Jammer genoeg haalde die motie het niet, maar blijkbaar maakt niks indruk bij de HVC en wat nog erger is is dat een meerderheid van door ons gekozen aandeelhouders er mee ingestemd hebben. Een absoluut schandaal. Uiteraard gaat PWF hier vragen over stellen aan Tigges hoe dit gegaan is en wat we nog kunnen doen.

Misschien heeft de nieuwe directeur wel een proeftijd van 1 of 2 maanden en kunnen we nog van hem af. Maar dat geldt zelden voor “hoge heren”, dus zal dat nu ook wel niet mogelijk zijn.,,

Lees ook: HVC directeur blijft topsalaris behouden, Medemblik staat alleen in de strijd

Reageren via facebook