Weerbericht Medemblik: zeer zonnig lenteweer.

MEDEMBLIK – Een hogedrukgebied boven de Oostzee trekt de komende dagen langzaam oostwaarts. Tot en met de tweede helft van de week wordt er in onze omgeving t.g.v. dit hoog relatief koude en droge continentale lucht aangevoerd. Aan het einde van de week en in het komende weekend is er tijdelijk sprake van lagedrukinvloed met enkele frontale restanten. Hierna blijft het door invloed van een opbouwend hoog boven de Atlantische Oceaan relatief rustig. Vanaf begin april wordt de verwachting onzeker, maar meerdere scenario’s duiden wel op een iets wisselvalliger weerbeeld.

Vandaag is het van zonsopkomst tot zonsondergang stralend lenteweer met vrijwel geen wolkje aan de hemel. De middagtemperatuur loopt op naar 9 graden bij een matige wind uit het zuidoosten en daalt naar rond het vriespunt in de  nacht naar dinsdag.

Na vandaag blijft het stralend lenteweer met veel zon, een matige wind, overdag een temperatuur van rond de 9 graden en in de nachten rond het vriespunt. Pas tegen het weekend gaat de wind naar het noorden en komt er meer bewolking.

Reageren via facebook