5.5 C
Medemblik
25 november 2020 06:31
Medemblik Actueel.

Rijp voor de sloop, maar in 2021/2022 vervangen voor hagelnieuwe woningen en appartementen

Laatste aanpak Randwijk Medemblik in zicht

MEDEMBLIK – De Woonschakel is voornemens 16 woningen aan de Bijltjeshof-Kuipershof in de Randwijk te Medemblik te vervangen door nieuwbouw. Op de plek is de bouw van 8 gezinswoningen en 14 appartementen in de sociale huursector voorzien.

De ruimtelijke ordeningsprocedure hiervoor is in gang gezet. Het sociaal plan voor bewoners is in maart 2019 in werking getreden. Dat betekent dat vanaf die tijd de zittende huurders van deze twee woonblokken tijdelijk of definitief verhuizen naar een andere woning.

Afronding Randwijk

Eerder werden onder meer bij 90 woningen in de Randwijk een renovatie uitgevoerd waarbij de buitenschil van de woningen geheel werd vernieuwd. De plannen rondom de woningen Bijltjeshof-Kuipershof vormen de laatste fase van een grotere aanpak van de Randwijk. TBE-ZA uit Volendam is de architect van de nieuwbouw die zal worden gerealiseerd met Stabo Bouw uit Oosterblokker. Na ontvangst van de bouwvergunningen zal De Woonschakel de definitieve tekeningen/woningplattegronden en huurprijzen bekend maken. Op de website van de corporatie zijn enkele voorlopige gevelimpressies en plattegronden van de nieuwbouw weergegeven. Afhankelijk van de ruimtelijke ordeningsprocedure wordt de start van de sloop/nieuwbouw in de tweede helft van 2020 voorzien. Leegkomende woningen worden op dit moment tijdelijk anti-kraak verhuurd.

52 jaar

De Bijltjeshof en de Kuipershof ontvingen 52 jaar geleden de eerste bewoners, de Bijltjeshof het eerst maar niet lang daarna ook de Kuipershof. De Randwijk was in die tijd nog 1 grote bouwput en enkel via de brug bij het Vierkantje bereikbaar.  In het begin was er sprake dat langs de Schuitervoerderslaan tegenover de Bijltjeshof hoogbouw zou komen, maar dat werd, mede door protesten van de omwonenden, afgeblazen, waarna er wel een groot parkeerterrein voor de bewoners van de Bijltjeshof overbleef.

Reageren via facebook