1.6 C
Medemblik
16 januari 2021 16:37
Medemblik Actueel.

Foto aangeleverd

Geen leerboeken, maar echt aan de slag, leerlingen RSG Enkhuizen maken het verschil

ENKHUIZEN – Geen leerboeken, maar echt aan de slag. Voor jezelf, voor een ander en voor de wereld. Dat is Economie in Bedrijf op het RSG Enkhuizen in samenwerking met de Junior Ondernemers Game #Jong21 vanuit de Rabobank en Day for Change. Na weken hard werken presenteerden de leerlingen afgelopen maandag hun eindresultaten. Drie klassen atheneum leerjaar 2 hebben gezamenlijk € 4.000,- verdiend voor onderwijs aan meisjes in Malawi.

Investeren in meisjes loont

Twintig procent van de meisjes in Malawi in de schoolgaande leeftijd gaat niet naar school. Elke euro die de RSG leerlingen verdienen zorgt er via Day for Change voor dat een meisje in Malawi langer op school kan blijven en daarmee een betere toekomst heeft. Onderwijs aan meisjes heeft veel impact. Natuurlijk voor het meisje zelf maar ook als hefboom. Het leidt tot minder armoede, minder bevolkingsgroei én minder klimaatverandering!

Tekst loopt door onder de foto

Uitreiking drie finale tickets #Jong21

Naast de overhandiging van de fantastische bijdrage van € 4.000,- aan Day for Change zijn drie winnaars aangewezen die het RSG Enkhuizen op de finale van de Junior Ondernemers Game #Jong21 mogen vertegenwoordigen. De tickets voor de finale zijn gegaan naar: ‘de Verwenpotjes’ bakmixen in gerecyclede potjes, ‘Breakfast Club’ zelfgemaakte granola en ‘Glosstastic’, zelfgemaakte lipgloss. Van harte gefeliciteerd!

Gastlessen Duurzaam Ondernemen en Wereldburgerschap

Begin september starten 90 leerlingen van het RSG aan hun Junior Ondernemers Game #Jong21 met een aftrap door Sander Bischoff, economie docent op het RSG, en Ruben van Haarlem, MKB accountmanager bij Rabobank West-Friesland. Ook kwam Inge Reyntjes van Day for Change met de jonge ondernemers praten over het goede doel, de Duurzame Ontwikkelingsdoelen en duurzaam ondernemen.

Tekst loopt door onder de foto

Originele en creatieve ideeën waarmaken

Sander Bischoff: “Met alle informatie zijn de leerlingen aan de slag gegaan. Tijdens de presentaties aan de economie docenten kwamen zij met veel originele en creatieve bedrijven. Voor de start hun bedrijf krijgen de jonge ondernemers € 20,-. Met de opdracht deze minimaal te verdubbelen.”

Aan de slag!

Dat laten RSG leerlingen zich geen twee keer zeggen. “Zelfgemaakte zeepjes, koekjes van biologische ingrediënten en kalebassen en pompoenen verkoop: kinderen hebben zúlke creatieve ideeën”, zegt Inge Reyntjes van Day for Change. “In dit project kunnen ze die waarmaken en dat motiveert enorm.”

Feestelijke afsluiting

Afgelopen maandag 16 november was de feestelijke afsluiting van Economie in Bedrijf. Alle ondernemersgroepjes presenteerden hun eindresultaten aan een jury bestaande uit het docenten, lokale ondernemers en Day for Change. De jury bepaalde naar welke groepjes de finale tickets voor de Junior Ondernemers Game #Jong21 gingen. Ook werden er vanuit de school verschillende prijzen toegekend. Wederom een geslaagde editie van Economie in Bedrijf. Op naar de volgende!

Tekst loopt door onder de foto

Meedoen?
Via de Junior Ondernemers Game #Jong21 van Rabobank West-Friesland laat Stichting Day for Change leerlingen van 10 t/m 16 jaar in het werkgebied van de bank kennis maken met duurzaam ondernemerschap, wereldburgerschap en omgaan met geld. Interesse? Meedoen is nog mogelijk!

https://www.jongwestfriesland.nl/
www.dayforchange.nl
https://www.facebook.com/economieinbedrijf/

Reageren via facebook