Kan een verbroken relatie weer goed komen?

Naar je ex terug lijkt een reële optie. Zoals ook voor André Hazes geldt, die terug is bij zijn vriendin Monique Westenberg. In een ode op Instagram noemt hij de moeder van zijn kind de liefde van zijn leven.

‘Jij bent de liefde van mijn leven. Al heb ik je vervloekt, verveeld, verkankerd en vernederd.’

Sinds vorige maand zijn de twee weer een koppel. Ze gingen al vaker uit elkaar, maar bij de laatste breuk leek het definitief. Er verscheen namelijk een andere liefde: Bridget Maasland. Toch bleek dit avontuur geen stand te houden. André en Monique zijn weer samen.

In een uitgebreide liefdesbrief heeft André inmiddels uitgedrukt hoeveel hij van Monique houdt.

‘Bedankt voor je geduld, je liefde, je hoop, je geloof in ons, je geloof in verbetering en een toekomst, je eindeloze positiviteit en vertrouwen.’

Monique reageerde op het liefdevolle schrijfsel van haar vriend.

‘Niemand kent je zoals ik, niemand weet waar jij doorheen bent gegaan. Dat het ‘ten koste van’ is geweest is iets waar wij samen uitkomen. Nu vooruit kijken en leren van de lessen die we samen hebben ervaren de afgelopen jaren.’

De relatie met Bridget wordt een zijspoor genoemd en de twee gaan weer verder waar ze gebleven zijn.

Aandachtspunten als je samen weer verder gaat 

Overweeg je zelf weer terug naar jouw ex te gaan? Dan is het volgens sociaal psycholoog en relatietherapeut Drs. Edwin Edinga belangrijk om dit soort vragen te stellen:

  • Weet je waarom je ex weg is gegaan?
  • Weet je waarom het eerder niet gelukt is om jullie relatie goed te maken?
  • Weet je waarom het de volgende keer wel lukt om bij elkaar te blijven?
  • Zijn er redenen waarom het een slecht idee is om verder te gaan?
  • Zijn er goede redenen om met elkaar door te gaan?

Tijdens het stellen van dit soort rationele vragen, ga je samen op een soort ontdekkingsreis. En kom je tot de ontdekking wat jullie echt willen. De meest gezonde manier om over jullie samenzijn na te denken.

Reageren via facebook