SEW uit de beker door eigen falen

WOGNUM – Het was afgelopen weekend nog allemaal hosanna na de plaatsing in de halve finale van de play offs ten koste van Quintus maar deze feeststemming was na het bekerduel tegen streekgenoot Volendam snel verdwenen. De ploeg van Arthur Langedijk faalde volledig, vooral verdedigend, en verloor verdiend van Het Andere Oranje, 28-31. 

De voortekenen voor deze schrobbering waren al snel zichtbaar in de wedstrijd want na tien minuten spelen, de stand was inmiddels 3-5, nam de oefenmeester van SEW een time out om zijn meiden op scherp te krijgen. Het bracht echter geen soelaas want Volendam, met in hun gelederen voormalig SEW-speelster Floor Smit en de altijd scorende van der Mast, liep gestaag uit naar 3-8 en konden de Westfriese dames maar geen grip op de wedstrijd krijgen.

Tekst loopt door onder de foto

Foto: Edwin Luppens

Vooral in de defensie was het treurnis troef terwijl de laatste paar wedstrijden dat een van de sterkste wapens was van SEW. De ruststand werd 10-15 voor Volendam en leek de wedstrijd eigenlijk al beslist.

Toen in het tweede bedrijf SEW op een 15-22 achterstand kwam na tien minuten spelen was het geloof bij de vele supporters in een goed resultaat weg geëbd. SEW bleef wel knokken voor resultaat maar Volendam zat dermate goed in de wedstrijd dat het verschil in doelpunten nooit minder dan drie werd.

Tekst loopt door onder de foto

Foto: Edwin Luppens

In de laatste vijf minuten waren het de jonkies Veltrop en Op De Kelder die in positieve zin opvielen door enkele fraaie treffers maar konden niet voorkomen dat SEW met het schaamrood op de kaken afdroop na de 28-31 nederlaag.

Na afloop sprak onze verslaggever met Britt Holster van Westfriesland/SEW en trainer/coach Arthur Langedijk

Reageren via facebook