SEW nu al minimaal vierde van Nederland na zege op Quintus

Kijk hierboven de live uitzending terug met commentaar van Jan Burger

WOGNUM/KWINTSHEUL – Was het spel van de dames van Westfriesland/SEW aan het begin van het seizoen nog een beetje wisselvallig en doorspekt met kleine foutjes, inmiddels is de equipe van Arthur Langedijk behoorlijk gerijpt in de Eredivisie. Met glans werd de doelstelling handhaving bereikt en het eerste optreden in de play offs tegen het Zuid Hollandse Quintus was ook geslaagd. De return zaterdagavond bij Quintus werd een geweldig Westfries feest want onder luid gezang van de vaste supporters won SEW ook deze wedstrijd en mag de ploeg zich opmaken voor een tweeluik tegen regerend landskampioen VOC uit Amsterdam voor een plaats in de finale met als inzet de landstitel. 

De start van SEW was ronduit gezegd dramatisch want Quintus kwam als een komeet uit de startblokken terwijl SEW een beetje aan het knoeien was. Pas na 10 minuten scoorde SEW eens, 4-1, en vanaf dat moment kwam de ploeg van Arthur Langedijk beter in de wedstrijd.

Tekst loopt door onder de foto

Foto: Edwin Luppens

Toegegeven, de strafworpen mogen wel beter genomen worden maar met een 9-8 ruststand kon de oefenmeester tevreden zijn. Na de pauze werd de wedstrijd een echt spektakelstuk want beide ploegen streden voor elke bal.

Lange tijd ging de wedstrijd gelijk op toen in het laatste kwart SEW op een kleine voorsprong kwam, 14-16, SEW, wat fitter oogde dan Quintus, gaf deze voorsprong niet meer uit handen en wonnen glansrijk met 19-21 waardoor de halve finale in de play offs is bereikt. Tegenstander in het aankomende tweeluik zal het Amsterdamse VOC zijn waarvan enkele vertegenwoordigers aandachtig de wedstrijd van gisteravond hadden bekeken.

Na afloop sprak onze verslaggever met Zoë van Giersbergen en Sharon Noordermeer van Westfriesland/SEW en trainer/coach Arthur Langedijk.

Reageren via facebook