Weerbericht Medemblik: bewolkt, vanaf vanmiddag buien

MEDEMBLIK – Een lagedrukgebied ten westen van Ierland beweegt langzaam oostwaarts en diept nog iets uit. Het aandachtsgebied bevindt zich vanochtend in een brede warme sector, waarin een stevige zuidwestelijke stroming staat. Het lagedrukgebied trekt vandaag via het uiterste noorden van Ierland richting Schotland. Tot het volgende weekeinde zien we een eenduidige ontwikkeling, uiteraard met enige onzekerheid die vooral het gevolg is van detailverschillen in de koers en timing van de verschillende (rand)storingen. 

Vandaag hebben wij te maken met veel bewolking, en later vanmiddag gaat het regenen dat vanavond overgaat in buien. De middagtemperatuur schommelt rond de 10 graden en daalt naar 4 graden in de nacht naar zondag. De wind is vrij krachtig tijdens buien krachtig tot hard met windvlagen tot 75km/u.

Zondag is een kopie van vandaag, veel bewolking, buien en veel wind, overdag 8 graden in de nacht naar maandag dalend naar 3 graden.

Ook de dagen daarna blijft het regenachtig, overdag temperatuur rond de 8 graden, in de nachten rond de 4 graden. De wind blijft uit het zuidwesten waaien en is overwegend matig van kracht, tijdens buien vrij krachtig.

Reageren via facebook