18.1 C
Medemblik
3 augustus 2020 14:06
Medemblik Actueel.

Irene Schouten gaat voor prolongatie wereldtitel massastart

ANDIJK – Aankomend weekend wordt op het snelste ijs ter wereld de wereldkampioenschap afstanden gereden. Andijkse Irene Schouten komt uit op 3 afstanden, de 3000 meter, de 5000 meter en haar favoriete onderdeel de massastart.

Maar een gemakkelijke opgave zal het niet gaan worden, Irene Schouten zal vooral veel tegenstand krijgen van de Canadese Ivanie Blondin die dit seizoen ook laat zien in een goede vorm te verkeren.

Op de 3 en 5000 meter is Irene een outsider maar haar gewonnen wedstrijd in de B-groep in Galgary, waar zij een snellere tijd liet noteren dan de Nederlandse kampioene Esmee Visser, laat zien dat het met de vorm en snelheid op deze afstand wel goed zit. En wie weet kan ze voor een stunt zorgen..

De wedstrijden zijn live via de NOS op NPO 3 te volgen, door het tijdsverschil zal dit later op de avond zijn.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?