Rick Hellingman maakte zijn debuut op het NK Marathon schaatsen

Rick Hellingman uit Wognum maakte op nieuwjaarsdag zijn debuut op het NK marathon schaatsen in Groningen. De 43- jarige schaatser kwam uit in de mastersklasse, voorheen de veteranen. Tijdens de zes banencompetitie wist Hellingman voldoende punten bij elkaar te schaatsen voor plaatsing.

Het niveau bleek hoog te zijn in Groningen. Voor de Wognummer stopte het avontuur na 65 ronden van 400meter. Hellingman: “Het was heel speciaal om dit op eigen kracht te hebben kunnen rijden. Ook al was het afzien, ik heb er met volle teugen van genoten. Mijn doel voor dit jaar was deelname. Dat is gelukt.”.

Op de vraag wat zijn doelstelling voor volgend jaar is, zegt Hellingman vastberaden: “Ik ga er keihard voor trainen om volgend jaar de volle 100 ronden te schaatsen. Dit doe ik ’s zomers op de fiets en ’s winters op de schaats. Dat is een mooie combi. Ik train zo’n 3 a 4 keer per week. Mijn deelname aan het NK marathon schaatsen was een bijzondere ervaring die zeker naar meer smaakt!”.

[signoff]

Reageren via facebook