30.4 C
Medemblik
10 augustus 2020 21:01
Medemblik Actueel.

Weerbericht Medemblik: bewolkt en frisjes maar wel droog

MEDEMBLIK – Het stromingspatroon is de komende periode overwegend geblokkeerd. Vrijwel constante factor is een blokkerend hoog boven Oost-Europa. Aanvankelijk circuleren lagedrukkernen rondom een sturend laag boven Frankrijk, waarbij ons land zich in de polaire lucht bevindt. Vanaf ca. 20 november wordt lage druk boven de Noord-Atlantische Oceaan dominant en wordt de stroming meer zuidelijk. Dan kan ook af en toe wat zachtere lucht ons land bereiken.

Vandaag is het overwegend bewolkt en met een middagtemperatuur van 6 graden is het aan de frisse kant. Neerslag gaat er niet vallen en de matige soms vrij krachtige wind waait uit het oosten/noordoosten waardoor het nog kouder aanvoelt. In de nacht naar zaterdag daalt het kwik naar 2 á 3 graden maar door de vele bewolking is de kans op nachtvorst nihil.

Het weekend verloopt bewolkt en vrij frisjes, zaterdag 7 graden en veel bewolking maar wel zo goed als droog en een matige zuid/zuidwestelijke wind. Zondag draait de wind wat meer naar het zuidoosten en krijgen wij in de middag met buien te maken. Met 5 á 6 graden is het vrij frisjes te noemen.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?