10.9 C
Medemblik
20 september 2020 10:23
Medemblik Actueel.

GemeenteBelangen bang voor verdwijnen biebclubs

ONDERDIJK – Erg verrast waren ze bij de Gerardus Majellaschool in Onderdijk over het bericht dat de Westfriese Bibliotheek de Biebclub geen ondersteuning meer gaat bieden. Deze ondersteuning zal vanwege budgettaire redenen worden stopgezet per 1 april aanstaande. 

Naar verluid zal de dienstverlening ook gaan stoppen bij de Biebclub in Nibbixwoud, Hauwert, Midwoud, Twisk, Abbekerk en Benningbroek. Wat er na 1 april gebeurt met de biebclubs is nog niet duidelijk.

Gerben Gringhuis van GemeenteBelangen is ook verrast over dit bericht en heeft raadsvragen gesteld. Was dit reeds bekend was bij het college, is er om extra financiële middelen is gevraagd en kan er een relatie gelegd kan worden met de ruime dienstverlening van de nieuwe bibliotheek in Wognum.

Gerben Gringhuis legt uit waarom hij de biebclubs belangrijk vindt; in de gemeente Medemblik hebben we een laaggeletterdheid van ca 10%. Het is dus van groot belang dat aanbod van lezen dichtbij school wordt geboden. Het zou zonde zijn dat dit stopgezet wordt, zeker wanneer er genoeg vrijwilligers zijn om de Bibliotheek te ondersteunen.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?