Kelly Schouten blijft zicht houden op eindzege KPN Marathon Cup

ZWAAGDIJK-OOST – Met een zesde plaats tijdens de 11 ronde van de KPN Marathon Cup in Amsterdam blijft Kelly Schouten nog zicht houden op de eindzege KPN Marathon Cup 2019/2020.

De wedstrijd stond in het teken van vele ontsnappingen, maar pas vlak voor het einde ontstond er een kopgroep van 9 schaatssters waaronder Manon Kamminga en klassementsleidster Imke Vormeer. In het begin leek het erop dat de 9 uit de greep van het peloton zouden blijven maar toen de kleinere ploegen in het peloton besloten samen te werken was de voorsprong snel ingelopen.

Zodra de aansluiting weer een feit was besloot Merel Bosma haar kans te grijpen en er solo vandoor te gaan, direct na haar ontsnapping sprong ook Beau Wagemaker (Hoogkarspel) samen met Ineke Dedden achter Bosma aan en wisten haar te achterhalen. Tot aan de laatste ronde werkten de drie goed samen zodat de winnares uit dit groepje van drie moest komen. In de laatste ronde trok Ineke Dedden de sprint aan en de twee andere dames wisten haar niet meer voorbij te komen, Beau Wagemaker wist als de nr. 2 over de finish te komen voor Merel Bosma.

Kelly Schouten eindigde vlak achter Imke Vormeer op plaats 6 en zag dus haar achterstand maar minimaal oplopen en houdt dus alle zicht op een mogelijke eindzege, al is de achterstand wel 17 punten, onoverkomelijk is de achterstand niet. Beau Wagemaker uit Hoogkarspel staat in deze voorlopige ranglijst op plaats 7

Reageren via facebook