8 C
Medemblik
20 oktober 2020 11:00
Medemblik Actueel.

Nog een maand tot de start van het WK Inline-skaten

HEERDE – Voor het eerst in de geschiedenis komt het gecombineerde WK Inline- en Freestyle-skaten naar Nederland. Van 1 tot en met 8 juli komt de internationale top op wieltjes naar Heerde en Arnhem om te strijden om de medailles. De piste in Heerde vormt de eerste 3 dagen het decor voor alle piste-onderdelen. Daarna verplaatst het WK naar de binnenstad in Arnhem waar de wegonderdelen en marathon worden verreden. Daar is ook het WK Freestyle van 5 t/m 8 juli. Dit gecombineerde WK wordt omlijst door allerlei side-events zoals het Urban Sports Festival en de Telegraaf Skate Arnhem waarbij iedereen op 8 juli zoveel mogelijk rondjes kan skaten voor Skate4AIR (onderzoek taaislijmziekte). 

Nederlandse selecties

Onlangs, op 24 mei, maakte bondscoach Frank Fiers de selectie bekend voor het WK Inline-skaten. De bekendste namen zijn toernooidirecteuren Ronald en Michel Mulder, Crispijn Ariëns en Manon Kamminga.

De complete selectie ziet er als volgt uit: 

Mannen 

  • Piste en weg: Michel Mulder, Ronald Mulder, Luc ter Haar, Crispijn Ariëns, Gary Hekman
  • Piste: Rick Schipper, Remon Kwant, Kay Schipper
  • Weg: Bart Hoolwerf
  • Marathon: Casper de Gier, Ingmar Berga

Vrouwen

  • Piste en weg: Bianca Roosenboom, Maya de Jong, Marijke Groenewoud, Elisa Dul, Elsemieke van Maaren
  • Weg: Manon Kamminga
  • Marathon: Ema de Vries, Gerline Crediet

Junioren:

  • Jongens: Jordy van Workum, Merijn Scheperkamp, Teun de Wit, Janno Botman, Harm Visser
  • Meisjes: Anna van den Bos, Bente Kerkhoff, Marit van Beijnum

Veel vertrouwen

Bondscoach Frank Fiers heeft veel vertrouwen in de Oranje-selectie die in Heerde (piste) en Arnhem (weg) de strijd aanbindt met de sterke internationale concurrentie. “We hebben straks natuurlijk een thuisvoordeel, maar de Zuid-Amerikanen en Aziaten zullen zoals altijd heel sterk zijn”, zegt Fiers. 

Hij ziet met name op de marathon (met Ariëns en Hekman) en de one-lap (Ronald en Michel Mulder), kansen op eremetaal. “Dat zijn jongens die bij EK’s en WK’s al medailles en zelfs titels hebben behaald”, aldus Fiers. “Maar de verschillen zijn klein, een wedstrijd kan op duizendsten van een seconde worden beslist. Ik verwacht dat wij zeker een paar medailles gaan pakken. Hoeveel? Dat waag ik niet te voorspellen.”

De Selectiecommissie Inline-skaten heeft het team samengesteld op basis van resultaten bij de onlangs verreden NK’s Baan/Weg en Marathon. Wie tijdens het WK op welk onderdeel aan de start verschijnt, wordt pas kort voor het toernooi beslist.

Programma WK Inline-skaten

Het programma voor het WK Inline-skaten bestaat uit twee blokken. Van 1 t/m 3 juli zijn de wedstrijden op de Vesmaco-piste in Heerde. De senioren werken daar de volgende onderdelen af: 500 meter, 1000 meter, afvalkoers, punten/afvalkoers en 3 km aflossing.

Na een rustdag gaat het toernooi verder op het wegparkoers in Arnhem, waar van 5 t/m 8 juli de volgende onderdelen op het programma staan: one lap, 10 km puntenkoers, 20 km afvalkoers, 100 meter en de marathon (42 km).

Het exacte programma is te vinden op www.wkinlineskaten.nl  Via deze website zijn ook online tickets te bestellen voor de wedstrijden in Heerde. Dat kan zelfs rechtstreeks via deze link.

 

Reageren via facebook