25 C
Medemblik
14 augustus 2020 18:44
Medemblik Actueel.

Foto: Medemblik Actueel

Nieuwe acties boeren op komst, ‘we gaan nu de supermarkten aanpakken’

MEDEMBLIK – Dat de strijdlust nog lang niet verdwenen is bij de boeren blijkt wel uit het feit dat er weer nieuwe acties zijn aangekondigd en deze keer worden die vooral bij de supermarkten gehouden.

De actiegroep Boerenactieclub Agractie zegt in een statement dat veel producten in de supermarkten tegen een prijs worden verkocht die in geen verhouding staat met wat de boer er voor krijgt. Door de acties te verplaatsen naar de supermarkten hoopt Agractie dat de consument de druk gaat opvoeren bij de supermarkten om dit onrecht aan te pakken.

Binnen acht weken moeten de acties gaan plaatsvinden, alle acties zullen op 1 en dezelfde dag plaatsvinden op 40 verschillende opvallende locaties.  Onderdeel van de actie is het aanbieden van onbewerkte producten uit de agrarische sector aan de consumenten.

Of de overkoepelende organisatie van supermarkten deze keer weer naar de rechter stapt om de acties te laten verbieden is nu nog niet duidelijk, in december verbood de rechtbank in Lelystad dat boeren wel mochten demonstreren maar niet bij de distributiecentra.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?