Van uit de stank weer in de stank?

MIDDENMEER – Gaat het er nu eindelijk op lijken dat de stankoverlast van de vuilnisstort in de Wieringermeer bij Opperdoes tot het verleden gaat horen, heeft het colleg van Hollands Kroon besloten om toestemming te geven om op Agriport A7 een biovergister te laten bouwen.

Het hele complex komt aan de Oostlanderweg in de Wieringermeer en beslaat een oppervlakte van 3,8 hectare. Hollands Kroon heeft speciaal voor deze biovergister het bestemmingsplan aangepast, en ligt binnenkort zes weken ter inzage op het gemeentehuis van Hollands Kroon in Anna Paulowna, maar kan ook online worden ingekeken via ‘Ruimtelijke Plannen

De biovergister zal gaan worden ingezet om o.a. groen gas voor het gasnet van ECW te produceren en Co2 voor hergebruik in de groentekassen.

Reageren via facebook