32.4 C
Medemblik
7 augustus 2020 18:03
Medemblik Actueel.

De twee mannen kijkend naar de Witte Vloot die Medemblik aandoet. (Foto: Wijnand Baerken)

Medemblik zet uitbreiding riviercruiseschepen in de wacht

MEDEMBLIK – Medemblik gaat de plannen om de Witte Vloot uit te breiden voorlopig even in de wacht zetten. Het college is van mening dat er nu nog geen aantrekkelijk aanbod ligt voor de riviercruiseschepen om Medemblik aan te doen.

Het college stelde op 17 juli 2018 het ambitiedocument ‘Medemblik: riviercruisestad’ vast. Daarin staat dat de gemeente het belangrijk vindt om het aanbod te ontwikkelen. Zo kan het aantal riviercruisebezoekers groeien. Uitgangspunt is dat de overlast voor de bewoners beperkt blijft.

Silvia Hania, woordvoerder van de gemeente Medemblik, zegt tegen Medemblik Actueel: ,,In 2018 is vastgesteld dat we eerst investeren in een aantrekkelijk aanbod voor de riviercruiseschepen die Medemblik aan doen. Dat zijn we nu aan het ontwikkelen. Het is dus nu niet direct de bedoeling om het aantal uit te breiden, dat komt na het aantrekkelijke aanbod. Dan kijken wat het de gemeente brengt en kijken of groei mogelijk en wenselijk is. En misschien ten overvloede: we willen niet dat inwoners er last van krijgen. Ook dat wordt dus meegenomen.

Tegen de komst van de riviercruiseschepen is bij de bewoners van de Oosterhaven veel weerstand en zien liever dat deze grote cruiseschepen aanmeren aan de steiger achter het oude stadhuis.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?