Medemblik Actueel.

Foto: D.K.P
Foto: D.K.P

Vreugdevuur Opperdoes prima verlopen

OPPERDOES – Na ingrijpen door de burgemeester vanwege de incidenten bij de jaarwisseling in 2018, was het gisteren in Opperdoes gewoon gezellig en was het vreugdevuur in de daarvoor speciaal geplaatste container voor jong en oud weer een happening.

Rond twee uur  in de middag kwamen de inwoners, vooral jongeren, op de Gouw bij elkaar waar het hout al klaar lag en de soep en hamburgers klaar stonden om de inwendige mens te verwennen. De opbrengst van de soep en hamburgers kwam ten goede van de Nederlands Brandwondenstichtring, hiertoe was besloten door de organisatie van het vreugdevuur.

De burgemeester die zelf ook nog even kwam kijken zag dat het een gezellige boel was op de Gouw en hoopt dat het vanaf nu zo elk jaar blijft om de traditie nog jarenlang in stand te houden.

Aan het begin van de avond werd wel besloten om de brand te gaan blussen, de politie had meldingen binnengekregen dat er mogelijk geweld tegen hulpverleners was gepleegd, dit bleek later niet juist te zijn, in tegendeel zelfs, de jongens hebben zich volgens de politie keurig gedragen en dus mocht het vuur blijven branden.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook