14.4 C
Medemblik
22 oktober 2020 13:59
Medemblik Actueel.

Foto: Nibbix Media
Foto: Nibbix Media

Bovenkarspel verliest in enkele minuten monumentale molen Ceres aan verwoestende brand

REGIO – Het lijkt een scene uit een oorlogsfilm, een zwartgeblakerde geraamte wat ooit de monumentale molen Ceres in Bovenkarspel was. De molen was een achtkantige stellingmolen-korenmolen aan de Broekerhavenweg in Bovenkarspel die vaak het toneel was van o.a. huwelijksvoltrekkingen.

Tot daar afgelopen Oudejaarsavond het noodlot toesloeg en de molen volledig uitbrandde. Mogelijke oorzaak, vuurwerk, maar om volledige zekerheid te krijgen zal er eerst onderzoek gedaan moeten worden.

Toen de brand werd ontdekt was de brandweer al na enkele minuten ter plaatste maar toen bleek al dat de molen niet meer gered kon worden, de brand was toen al uitslaand. Besloten werd om de belendende percelen nat te houden om zo te voorkomen dat deze ook zouden uit branden.

Veel inwoners van Bovenkarspel kwamen op de brand af en zagen hoe in korte tijd hun geliefde Ceres tot de grond toe afbrandde. Veel kijkers vroegen zich direct al af of de molen herbouwd zou kunnen worden maar de molen is dusdanig verbrand dat die kans klein is.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook