Medemblik Actueel.

Weerberichten

Weerbericht – zonnig, later ook stapelwolken

MEDEMBLIK – De dag start zonnig maar in de loop van de dag komen er wel meer stapelwolken onze regio binnendrijven, maar het blijft wel droog. De middagtemperatuur loopt op naar 17 graden bij een zwakke wind uit het oosten, vanavond draait de wind naar het zuidoosten en neemt de bewolking verder toe. Vannacht daalt de temperatuur naar 10 graden.

Zonnig maar later (onweers)buien

Het weekend verloopt met 2 gezichten, zaterdag is er veel hoge bewolking maar zal de zon toch ook geregeld te zien zijn, uit de aanwezige bewolking valt geen neerslag en wordt het ook weer ruim boven de 20 graden. De wind waait uit het oosten tot zuidoosten en is vrij matig van kracht 3Bft. in de avond zwakt de wind wat af naar zwak 2Bft, ’s nachts daalt het kwik niet verder dan tot een graad of 12 dankzij de aanwezige bewolking.

Zondag vallen er enkele (stevige)buien waarvan sommige mogelijk een klap onweer kunnen geven, met 16 graden is het weer een stuk frisser dan zaterdag en ook de wind is meer aanwezig en waait uit het westen tot noordwesten waardoor de aanvoer van vochtige lucht van boven de Noordzee onze kant kan opkomen. In de nacht  naar maandag daalt het kwik naar 10 graden.

Volgende week valt er op maandag nog een enkel buitje maar daarna klaart het weer op. Temperaturen van 16 graden op maandag en woensdag, 17 graden op dinsdag en maar 14 graden op donderdag en vrijdag. Het blijft wel droog maar er is elke dag wel genoeg bewolking aanwezig om de zon niet de hele dag te zien. De wind is vrij matig 3Bft en waait uit het noorden tot noordwesten.

Kijken we verder vooruit naar het pinksterweekend, dan zien we voor zaterdag 15 graden, zondag 16 graden en pinkstermaandag 17 graden, droog maar wel redelijk wat bewolking, daarna draait de wind weer naar de noordoost/oosthoek en wordt het ook weer iets warmer.

Reageren via facebook