1.6 C
Medemblik
16 januari 2021 15:26
Medemblik Actueel.

Starters/jongerenwoningen in Wognum
Starters/jongerenwoningen in Wognum

Appartementen in plaats van woningen om woningnood op te vangen

MEDEMBLIK – Om de steeds groter wordende woning nood in Medemblik op te lossen moeten er meer appartementen worden gebouwd. Hoogbouw wat jarenlang een vies woord was in de stad Medemblik lijkt nu een toverwoord geworden.

Appartementencomplexen tot 5 á 6 verdiepingen is geen probleem meer, 150 appartementen op 1 plek ook prima. Deze appartementen moeten dan vooral gericht zijn op jongeren en starters op de woningmarkt. Een groot deel zal koopappartementen zijn maar ook sociale huur is voor een deel een optie.

Met de komst van de Schepenwijk 3 in Medemblik lijkt er voor De Woonschakel er een grote kans voor het grijpen te liggen om appartementen te bouwen voor de starters op de woningmarkt.  Groot voordeel is de doorstroming bij dit soort woningen, vaak wonen jongeren/starters maar 3 á 4 jaar in een appartement om daarna naar een koopwoning te gaan verhuizen.

Behalve in de kern Medemblik is dit ook een optie voor bijvoorbeeld Wognum. De andere kernen lijken te klein voor dit soort appartementen en zullen het meer moeten hebben van kleinschalige woningbouw.

[signoff]

Reageren via facebook