Weerbericht Medemblik – regenachtig en het wordt 8 graden

Medemblik – Het weer voor vandaag is in een paar worden samen te vatten. ‘zwaar knudde’.  Over de dag vallen er regelmatig enkele buien en met een vrij krachtige zuidoostelijke wind voelt het ook nog eens waterkou aan. De middagtemperatuur loopt op naar 8 graden maar voor het gevoel lijkt het of het maar een graadje of 3 is. In de nacht naar maandag kan er zelfs even in korte tijd veel regen gaan vallen.

PL0312Maandag overdag vallen er ook nog enkele lichte buien bij een matige wind uit het zuidoosten,4Bft. De temperatuur loopt op naar 7 graden en daalt in de nacht naar dinsdag naar 6 graden. Ook de rest van de week is onstabiel en nat en Koning Winter gaat weer terug naar Siberië..

Het hogedrukgebied boven het noordoosten van Europa neemt geleidelijk in betekenis af. Een lagedrukgebied ligt dinsdag boven de Britse Eilanden en vult woensdag op. Bijbehorend frontaal systeem en frontale vore liggen tot en met woensdag nog wel over onze omgeving. Deze frontale zone vormt de scheiding tussen ten noordoosten ervan en zachte lucht ten zuidwesten ervan. Op donderdag trekt een sterk uitdiepend lagedrukgebied via de Britse Eilanden naar de Noordzee en trekt vrijdag via Denemarken naar de Oostzee. Gedurende de rest van de periode hebben we te maken met een krachtige zuidwestelijke stroming waarin van tijd tot tijd frontale systemen ons land passeren.(knmi)

eps_pluim_tt_06235

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.