11.6 C
Medemblik
26 september 2020 00:22
Medemblik Actueel.

Onderzoek naar overtreden vrachtwagenverbod Meerlaan Medemblik

MEDEMBLIK – De VVD wil dat het college het verbod voor vrachtwagens om via de Meerlaan in Medemblik te rijden beter gaat handhaven.

VVD-raadslid Tjeu Berlijn wijst op de gevaren en overlast die de vrachtwagens veroorzaken voor de omwonenden en de gebruikers van het zebrapad ter hoogte van de Graaf Florislaan waar dagelijks veel kinderen gebruik van maken om naar school te gaan en weer naar huis te gaan.

Verkeersonderzoek

Ook de gemeente Medemblik blijkt op de hoogte te zijn van het negeren van dit verbod en laat in het voorjaar van 2020, na de pilot in Abbekerk en Lambertschaag, een onderzoek naar dit verbod instellen. In dit onderzoek zal vooral worden gekeken hoe de formele routing van de vrachtwagens is en hoe deze kan worden verbeterd.

Ook de bebording en onderborden zullen aan een nader onderzoek worden onderworpen omdat dit de effectiviteit van het verkeersbesluit ondermijnt en daarmee dus ook de handhaving.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?