Weerbericht Medemblik: een stormachtige zondag, met zware windstoten

MEDEMBLIK – Een lagedrukgebied ten zuiden van IJsland met de naam Atiyah trekt gedurende de dag ten noorden van Schotland oostwaarts en splitst zondag in diverse kernen. Dit laag zorgt voor een sterke (zuid)westelijke stroming. Het koufront passeert zondagochtend ons land, voorafgegaan door een warmtefront.

In de ochtend regent het en trekt de zuidwestenwind stevig aan naar krachtig maar boven open land en water even hard tot stormachtig 8Bft, hierbij zijn ook windstoten mogelijk tot 90km/u.

In de middag vallen er nog diverse buien maar klaart het aan het einde van de middag wel wat op. Vanavond nemen de buien weer toe in aantal en gaat het ook weer flink waaien en is de kans op onweer niet uitgesloten. De middagtemperatuur schommelt vandaag rond de 10 á 11 graden.  In de nacht naar maandag daalt het kwik naar een graad of 6 en vallen er ook nog steeds enkele buien.

Deze buien zetten ook op maandag en dinsdag door, en blijft de wind een zeer aanwezige factor waarbij maandag er wederom windstoten tot 80km/u kunnen voorkomen. Overdag op maandag een graad of 8 en op dinsdag een stukje frisser met 6 graden. Na dinsdag lijkt het weerbeeld zich wat te gaan opknappen en komt de zon weer tevoorschijn.

[signoff]

Reageren via facebook