Medemblik Actueel.

Weerberichten

Het weer voor Westfriesland – bewolkt en mogelijk wat neerslag

WESTFRIESLAND – Vandaag hebben wij te maken met een storing die van uit het noorden over Duitsland trekt en bij ons voor veel bewolking gaat zorgen. Uit deze bewolking kan wat lichte neerslag vallen maar heel veel zal het niet worden. De middagtemperatuur blijft steken bij een graad of 19 en de wind is matig tot vrij krachtig en bij vlagen krachtig en waait uit het noorden tot noordwesten.

Na vandaag is het ook direct weer gedaan met het dipje en komt de zomer weer terug. Veel zon, overdag temperaturen schommelt rond de 23 graden bij een matige wind uit het noorden. Neerslag zit er zeker tot de 20e van deze maand niet in waardoor de droogte nog verder toe gaat nemen.

Het KNMI zegt hierover: Voornaamste aandachtspunt blijft de neerslagverwachting. Gezien de hierboven beschreven synoptische ontwikkeling en (on)zekerheid blijft de kans op aanhoudende droogte groot. Ondanks dat de blokkade gedurende in de week na 14/15 juli wat in kracht lijkt af te nemen en ruimte toe laat voor een zwakke west/zuidweststroming, zijn de kansen op neerslag van betekenis (10 mm of meer per etmaal) steeds niet groter dan ca. 30%.

In deze week zelfs nihil na dinsdag. Overigens zou een neerslagband die om het hoogtelaag is heen gedraaid woensdag mogelijk nog het uiterste oosten kunnen bereiken. De kans daarop is uiterst klein (< 10%).

De temperatuur loopt na de vrij koele dinsdag vooral landinwaarts al snel weer op richting zomerse waarden (25 graden), in het oosten/zuidoosten is de kans op een lange reeks 25+ behoorlijk groot. Later in de periode neemt de onzekerheid in de temperatuurverwachting fors toe, er is zelfs een 20-30% kans dat de maximumtemperaturen iets onder normaal uitkomen.

Voor meer weer kijkt u op de website van ons weerstation.

Reageren via facebook